Een mooie winterdag

Ochtend- en avondlicht gelden als het mooiste licht om bij te fotograferen, maar dat wil nog niet zeggen dat je midden op dag geen sfeervolle foto’s kunt maken. Zeker nu in de winter, nu de zon ook overdag niet al te hoog staat, kun je ook rond het middaguur sfeer in je foto’s krijgen.

Afgelopen woensdag zou een prachtige, koude winterdag worden. En omdat ik vanuit mijn werk zo het uiterst fotogeniek park van Slot Zeist in loop, besloot ik die dag mijn camera mee te nemen. Mijn middagpauze bestond uit een een rondje langs het Broederplein en rondje om het Slot. Als je doorloopt, doe je het rondje gemakkelijk in een half uur. Met een camera duurt het iets langer, want het gebied kent vele mooie plekken die zeker een foto waard zijn.

Zoals ik al schreef, kun je er nu ook midden op dag heel sfeervolle foto’s maken. Door de relatief lage winterzon, werpen de bomen er prachtige lange schaduwen over het ijs en het ondergesneeuwde gras. De oude gebouwen en de mooi aangelegde tuin leveren de overige ingrediënten voor bijna tijdloze foto’s.

Het namiddaglicht op die woensdag was trouwens helemaal subliem. Er begon wat nevel op te komen en samen met de zakkende zon leverde dat werkelijk fantastisch fotolicht. Op weg naar huis had ik meerdere malen mijn auto langs de kant willen zetten en mijn camera erbij willen pakken. Helaas gaat dat niet als je niet langs de weg kunt parkeren of op de snelweg rijdt. Dus jammer genoeg heb ik geen foto’s van besneeuwde landschappen badend in het namiddaglicht. En zo mooi als op die woensdag is het namiddaglicht de rest van de week ook niet meer geweest.

Eén reactie:

  1. Zeer mooie foto’s van een mooi object.
    Je hebt de juiste kleurinstelling gevonden en een goede uitstraling van rust in de foto’s

Reageren is niet mogelijk