Op de foto als fotograaf

Op 24 maart aanstaande vindt het NK Pole fitness plaats. Op die dag kunnen deelnemers en toeschouwers ook meedoen aan allerlei workshops. Een van die workshops bestaat uit een fotoshoot tijdens welke men zichzelf in de favoriete paalposes kan laten fotograferen. En ik ga die foto’s dus maken! Nu had men alleen nog even een foto nodig voor bij de info over de workshop. Eentje van mezelf met camera; die heb ik toch zeker wel als fotograaf? Nou…nee!

Ok, dat is niet helemaal waar. Ik heb heus wel foto’s van mezelf waar ik met mijn camera op sta. Lekker amateuristisch in de spiegel genomen. En op de langlaufskies tijdens mijn wintersportvakantie. Of gewoon op vakantiekiekjes. Meestal gaat mijn gezicht daarop ook nog eens schuil achter de camera. En ik heb nog wat foto’s van mezelf met camera van toen ik met de carnaval in Maastricht aan het fotograferen was. Helemaal in stijl verkleed en dus onherkenbaar. Kortom, zat foto’s waarop ik met camera sta, maar allemaal ongeschikt om te plaatsen bij de info over een workshop waarbij ik als fotograaf aanwezig ben.

Ofwel, het was tijd om eens een foto van mezelf als fotograaf te maken. Dus ik heb mijn oude reservecamera tevoorschijn gehaald, mijn werkcamera op een statief gezet en mezelf als fotograaf gefotografeerd. Met enige artistieke vrijheid, want eigenlijk fotografeer ik nooit zonder lenskap op mijn objectieven (reden: minder last van flare, en de frontles is meteen beschermd tegen stoten en regen). Maar voor op de foto vind ik zonder lenskap mooier. Zo lijkt het objectief tenminste niet helemaal enorm, en is ook nog een beetje van de frontlens te zien.

In ieder geval heb ik nu een behoorlijke foto van mezelf met camera ter promotie van de aankomende fotoshoot. En die kan ik ook mooi weer voor mijn eigen website gebruiken.

Reacties zijn gesloten.