Retroprints van de Fotofabriek

Doe jij ook te weinig met je foto’s? Ik in ieder geval wel. Ik maak behoorlijk veel foto’s. Een deel daarvan komt op mijn website of op social media en enkele heb ik afgedrukt. Maar de meeste blijven op mijn gewoon op mijn harde schijf staan. Zonde natuurlijk. Want het is toch ook best leuk om ze echt vast te kunnen houden. En dat hoeft echt niet alleen in de vorm van standaard afdrukken. Zo kun je je foto’s ook een nostalgisch tintje meegeven door ze af te laten drukken als retroprint. Ik mocht onlangs de retroprints van de Fotofabriek testen en 2 setjes van 8 foto’s laten afdrukken in ruil voor een review.

Hoe werkt het?

Om retroprints te maken hoef je geen software te downloaden. Alles gaat via een online editor. Dat is gemakkelijk, want dat betekent dat je de foto’s die je tegelijk wilt laten afdrukken niet op 1 apparaat hoeven te staan. Op de website maak je een project aan en dan kun je de foto’s die je wilt naar je project uploaden. Dat kan zowel vanaf je computer als vanaf bijvoorbeeld je telefoon.

Standaard zijn de retroprints vierkant (8,5×8,5 cm) en geplaatst in een groot wit kader (10,2 x 12,7 cm) , maar als je wilt, kun je ook voor een andere achtergrondkleur kiezen, tekst en decoraties toevoegen of het formaat van je foto veranderen. Dat gaat dan wel ten koste van de retrolook.

Als je je project klaar hebt, kun je via de bestelknop je bestelling plaatsen.

Hoe zijn mijn ervaringen?

Om de retroprints te testen heb ik zelf vakantiefoto’s van Schiermonnikoog gebruikt. De standaardopmaak vond ik daar zelf het beste bij passen, omdat de foto’s toch vooral rust en ruimte uitstralen. Bij een paar foto’s heb ik wel een tekst geplaatst.

’s Avonds heb ik de bestelling geplaatst en de volgende dag kreeg ik al bericht dat de Fotofabriek mijn foto’s had verzonden. Twee dagen later* lagen ze in de brievenbus. Netjes verpakt in een bubbeltjesenvelop.
*De postbezorging had die week wat vertraging.

De foto’s zelf zijn mat afgedrukt op stevig, kartonachtig papier. De afdrukkwaliteit is niet helemaal te vergelijken met afdrukken op echt fotopapier. Als je heel goed kijkt, zie je nog een raster over het papier lopen. Maar storend is dat niet.
Ik vind het belangrijk dat de kleurweergave goed is. En daar is gelukkig niks mis mee. De kleurweergave is goed en komt overeen met de kleurweergave op mijn (gekalibreerde) beeldscherm.

Hier zie je een retroprint ten opzichte van mijn beeldscherm.

Conclusie

Retroprints zijn een aanrader als je je foto’s eens op een andere manier wilt laten afdrukken. De online editor van de Fotobriek werkt gemakkelijk en heeft veel mogelijkheden om je afdrukken te personaliseren. Levering is snel en de foto’s hebben een goede kleurweergave.

Wil je toch liever gewoon foto’s afdrukken of een fotoboek maken? Ook dat kan bij de Fotofabriek. Daarnaast kun je nog voor allerlei andere materialen en spullen kiezen waarop je je foto’s kunt laten afdrukken.

Reacties zijn gesloten.