Elke dag een foto

Ongeveer een maand geleden heb ik besloten om mijn instagramaccount niet meer alleen als gluuraccount te gebruiken, maar er ook actief foto’s op te gaan plaatsen. Ik weet niet precies wat ik met dat account wil. Voorlopig heb ik besloten dat ik in ieder geval elke dag een foto ga plaatsen. Het liefst een recente. Maar ik heb nu al gemerkt dat dit laatste niet altijd lukt. Maar het gaat om het idee: elke dag een foto.

Er is namelijk veel moois te zien; ook waar je het niet direct verwacht. Dat heb ik het afgelopen half jaar wel gemerkt. Zeker de eerste paar maanden van de corona-periode heb ik veel gewandeld in mijn directe omgeving. Maar wel altijd met mijn camera bij me. Ik woon niet in een gebied met spectaculaire natuur. De wijk waarin ik woon is nog maar een jaar of 25 oud en evenmin echt spectaculair te noemen. En toch blijk ik daar heel mooie foto’s te kunnen maken. Al met al is het toch vooral een kwestie van ogen open en open staan voor wat er te zien is.

En zelfs in een niet al te spectaculaire omgeving valt genoeg te fotograferen. Om maar even een kleine greep te doen wat zo allemaal voor mijn camera is verschenen:

 • vechtende zwanen
 • schapen die de meest gekke sprongen maken
 • een reiger met maar één poot
 • een ooievaarsgezin
 • een mega paddestoel
 • zonnebloemen
 • mammatuswolken
 • kunstwerken
 • een foto die niet kan
 • spectaculaire luchten
 • nog meer zwanen (van lief tot grappig)

Overal is wel wat interessants te fotograferen. Als je maar bereid bent het te zien.

Daarnaast maak ik ook foto’s tijdens het sporten. Gewoon met mijn iPhone. Omdat ook onderweg genoeg moois is te zien. Variërend van stroken met wilde bloemen tot zonsondergangen op een zwemlocatie.

Behalve dat fotograferen op zich al heel leuk en ontspannend is, heeft het in deze tijd waarin de meeste mensen toch wel wat lijden onder wat we nu allemaal even niet kunnen, nog een voordeel: het leert je uit te kijken naar de mooie dingen. Ook daar waar weinig moois lijkt te zijn. Maar er is nog genoeg om van te genieten. Ook als het allemaal niet groots en meeslepend is. Je moet het alleen willen zien.

En door elke dag een foto op Instagram te plaatsen, dwing ik mezelf weer even met andere ogen naar de wereld te kijken.

Reacties zijn gesloten.