Special effect zonder beeldbewerking

IMG_4797s

Natuurlijk kun je gewoon een foto maken en dan achteraf via een beeldbewerkingsprogramma een effect toevoegen, maar het is misschien nog wel leuker om een special effect direct tijdens het fotograferen te creëren.

IMG_0593Bovenstaande foto is gewoon voor een egale zwarte achtergrond genomen. Om de lichteffecten te krijgen heb ik wat kerstdecoratie voor de lens van de camera gehangen.
Op de foto hiernaast kun je zien dat dit er wel wat vreemd uitzag. Je zou denk dat je dan geen fatsoenlijke foto meer van het model kunt maken, omdat de lens door de decoratie geblokkeerd wordt, maar in werkelijkheid kun je zo nog prima foto’s maken. Het is wel een beetje uitproberen hoe de decoratie er het beste voorhangt en hoe die het mooiste effect geeft.
Natuurlijk kun je ook iets anders dan kerstdecoratie voor de lens hangen. In principe kan alles volstaan waar je op de een of andere manier doorheen kunt fotograferen. Dus laat je creativiteit de vrije loop.

Nog een tip: stel eerst scherp op het model en hang dan pas de decoratie voor de lens. Anders zou je wel eens problemen met focussen kunnen krijgen.

Reacties zijn gesloten.