Een saaie omgeving bestaat niet

Wie denkt dat je alleen in exotische omgevingen mooie foto’s kunt maken, heeft het mis. Nadat we afgelopen maart verplicht thuis moesten zitten, heb ik, zoals half Nederland, heel wat wandelingen in de buurt gemaakt. Tijdens die wandelingen had ik altijd mijn camera bij me en ik heb in die tijd veel mooie foto’s gemaakt. Toch woon ik niet in een bijzonder inspirerende omgeving. Dat is ook niet nodig. Overal kun je wel fotowaardige beelden vinden. Een kwestie van met open ogen en open mind naar je omgeving kijken.

Inmiddels wandel ik nog maar zelden in de wijk. Ik ben gewoon niet zo van het wandelen. Toch besloot ik vanochtend weer eens met mijn camera op pad te gaan. En het leverde toch weer wat leuk materiaal op. De foto’s van de zonnebloemen heb ik direct voor de ingang naar de flat waarin ik woon gemaakt. Het berkenbosje ligt direct langs de rand van de wijk. De reiger zat er bij een vijver. Allemaal in of bij mijn wat oudere nieuwbouwijk.

Een paar tips voor fotograferen in een saaie omgeving

  • kijk naar details
  • zoom in op een deel van de omgeving
  • speel met licht en schaduw
  • speel met scherptediepte

Reacties zijn gesloten.